Private Residence, East Dulwich

 

Stiwdiowen helped make the most of the space offered by this existing family home. The project entailed designing and gaining planning permission for an extension that included an open plan kitchen and dining room, as we as providing a much-needed downstairs toilet nestled in to the space under the stairs. The new space works for the family, maximising daylight that enters the room and maintaining a daylit secondary reception room. The finishes and fittings are a realisation of the clients own personal style, with a mix of industrial and natural materials. Chosen carefully to reflect the light these provide a clean, airy quality whilst adding warmth to the space through the use of brick and timber.

Stiwdiowen worked closely with their client group of church elders, chapel goers and other users of the building through a period of consultation to develop a feasibility study identifying the main requirements for improvements to the building. 

 

We assisted the client in making a bid for funding for essential work to the chapel to make it accessible to all, updating the Victorian building to current standards of health and safety and making improvements that would attract more people from the community to make use of the historical building.